Sabtu, 12 Februari 2011

Tntang akuh & siapa aku


Assalamualaikum pembuka kata dari sy empunya blog..sy nie xdelh pandai sgt nk buat meng-update blog nie..nie pun psai membe mendesak & mengkritik sy spaya mmriahkn blog yg xberupa blog nie..(hahaha)
first at all Let me introduce my self, akuh Hisyamuddin korang bleh panggil akuh sham jew, tingal kt KL sjak umur akuh 12 thun lagi dh lame dh mnetap kt sni. Kkadang boring gak dok kl nie..ntah dew pew yang sronok sgt kt kl yang dorang banggex2 kn tu xthulh. Akuh nie kurang nak bersoSIAL nie, akuh lbih sukakan kedamaian, suasana harmoni, tenang mcm kt kampong tuh. Tpi tulah aku nie mne dew kampong, klu nak tau kampong akuh 10 langkah jew dri rumah akuh. Nie psal grandma akuh lah aku xleh nk mrasa adew kmpung (hahaha marah) die nk anakx2 dekat ngan die tu yang wat rumah dekatx2 tuh..ADOI..anyway akuh tetap syang kt die , tpi sian jgak grandma akuh skang psai my only granpa dh pegi buat umah sndiri kt Lot batu 16 tanah perkuburan Islam tuh..takdela lagi akuh nk dgr dorang brgaduh psai bnde yang kecik pn bleh jdi hal..kkadag kelakar jew akuh tgok gelagat dorang tuh tringat blek dorang jage akuh zaman degilx2 akuh dlu..skang akuh tgok grandma sunyi jew nseb baek lah adew cucux2 degil die yang mesh kecil mnemani die xleh lh die boring sgt..tulah grandma akuh tuh, akuh ajar men PS2 lawan bola ngan akuh die xnak klu x xdelh die boring sgt..(hahaha) men Farmville kew leh die jge lembu,itek ,ayam,kude,zirafah  mklumla KL nie, mne adew tanah nk dibuat kandang men dalam Com pn jdilh..(hahaha korang gelak). Psai Mak Ayah akuh plak, dorang Bz jew dgn keje dorang. Tpi aku fham klu dorang xkje mne nk kasi mkan keluaga akuh..akuh bersyukur sgtx2 sbb dilahirkn dlm family nie walaupun xbrapa brada, kitew hidupkn untuk mrubah. Skrang tibelh mse yew tuk akuh mrubah nseb keluarga akuh yeaaahh. (hahaha korang gelak lagi) dh lah mlasla akuh citer panjangx2 gi korang bukan nak bace smpai abes pn..Enjoyla dgn hidup korang, hadpi  segala dugaan yg datang kerana Allah syang kn kite die akan mmberi kite jawapan pada setiap soalan dalam hidup kite yang blh buat korang trsenyum.  :)

2 Ulasan:

Di 17 Februari 2011 12:00 PTG, Blogger sang kelembai berkata...

waduh2..
abe isham nie..
pandai berkata2 sudahh..
huhuhuuhhuh
dh ade awek follow sudahh..
tp dlm entry nie..
mulut kata len aty kata len..
apa cita..???
hahha

 
Di 19 Februari 2011 12:54 PTG, Blogger shamrock berkata...

eeh biasa jew..
biasa mcm aku dakx2 bru nak up..
knelah follow braderx2 ngan kak longx2 yg dh lme nie..hahha

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama